Σχολιάζοντας
Ο ΚΗΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
11.06.2012 ΚΗΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΚΗΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Οι φίλοι της Επικούρειας φιλοσοφίας «Κήπος της Θεσσαλονίκης» στέλνουμε αυτό το μήνυμα ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία μας να επικοινωνήσουμε με τους άλλους Έλληνες και να εκθέσουμε τις απόψεις μας.
Σήμερα η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε έναν παγκόσμιο μηχανισμό ο οποίος πάντα δανείζει και εισπράττει και οι κοινωνίες των ανθρώπων πάντα δανείζονται και χρωστάνε.
Μέσα σε αυτήν την κατάσταση απαιτείται ο καθένας να πάρει το θάρρος να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη της ζωής του και να αποφασίσει κατά την ελεύθερη κρίση του.
Βλέπουμε όμως μία ωμή, χωρίς προσχήματα και σε Ελληνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο εκστρατεία τρομοκράτησης, που αποσκοπεί να επηρεάσει την ελεύθερη κρίση μας.  Μία εκστρατεία  που προσπαθεί να επιβάλει τον φόβο στους Έλληνες.
Μόνο που, όπως λέει ο φιλόσοφος Επίκουρος, φοβισμένος είναι αυτός που φοβερίζει. Είναι αστείο, αλλά προσπαθούν να μας κάνουν να φοβηθούμε περισσότερο από αυτούς.
Και επειδή ο φοβισμένος είναι και δυστυχισμένος, προσπαθούν να προκαλέσουν σε εμάς δυστυχία που να είναι μεγαλύτερη από την δική τους. Σε εμάς την δυστυχία της δουλείας,  μεγαλύτερη από την δική τους, την δυστυχία της απληστίας.
Επικαλούμαστε την αυτονομία, την ελευθερία και την αυτενέργεια του ατόμου.
Εμπνεόμαστε από Επικούρεια αρετή της ανδρείας, που μας οδηγεί να ευτυχίσουμε χωρίς να προδώσουμε την πατρίδα μας και τους φίλους μας.
Δεν φοβόμαστε.
Καλούμε τους Έλληνες να αναλάβουν την ευθύνη να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές.
Να σταθούν μπροστά στην κάλπη άφοβοι και με καθαρή κρίση.

Ανέβηκε στην ιστοσελίδα με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών Ιουνίου 2012