Σύγχρονες εκδόσεις
4o Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας
30.01.2015

4o Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας

        Πρακτικά, 15-16 Φεβρουαρίου 2014


Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες: 286
Έτος: 2014
Εκδόσεις: Φίλων Επικούρειας
Φιλοσοφίας "ΚΗΠΟΣ"

Θα το βρείτε στους Κήπους Αθηνών
και Θεσσαλονίκης
epicuros.gr και epicuros.net


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ακόμη και σε δύσκολες εποχές, η πολιτιστική καρδιά της Ελλάδας πάλλεται τροφοδοτώντας με πνευματική δύναμη τα παιδιά της. Στη χώρα που γέννησε τη φιλοσοφία, ένα ετήσιο φιλοσοφικό συνέδριο διοργανώνεται με αυθορμητισμό και σοβαρότητα από ενεργούς πολίτες, αλλά όχι πανεπιστημιακούς καριέρας. Πρόκειται για το μοναδικό Πανελλήνιο Συμπόσιο Φιλοσοφίας, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός από τη λαϊκή βάση και όχι από την κορυφή.
Το Τέταρτο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης, στον τόπο καταγωγής του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, τον αρχαίο Δήμο Γαργηττού.
Το Συμπόσιο που διοργανώθηκε με ελεύθερη είσοδο για τέταρτη συνεχόμενη φορά από το Δήμο Παλλήνης και τους Φίλους Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών" και "Κήπος Θεσσαλονίκης" καθιερώνεται πλέον ως ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός, όπως φαίνεται από την ενθουσιώδη συμμετοχή εκατοντάδων φίλων της φιλοσοφίας από όλη την Ελλάδα και στις δύο ημέρες του Συμποσίου.