Εκδηλώσεις
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
10.12.2017 ΚΗΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

 

Οι φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας «ΚΗΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η πραγματοποίηση της Ημερίδας για τον Επίκουρο και την Φιλοσοφία του, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης,

ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές τις Ημερίδας.

Τους ομιλητές (με τη σειρά που μίλησαν), Τάσο Καραπαναγιωτίδη, Μαρτέλα Σινάνη, Γιώργο Καπλάνη, Χρήστο Γιαπιτζάκη, Γιάννη Αβραμίδη, Αναστασία Φιόρη Μεταλληνού, Παναγιώτη Γεωργάκα και Δημήτρη Άλτα.

Τους Μουσικούς Αχιλλέα Καπλανίδη και Νίκο Τσακαλίδη. Τον ζωγράφο Χρήστο Αλαβέρα. Την ηθοποιό Δήμητρα Παπαδημητρίου ως εκφωνήτρια των επικούρειων κειμένων,

καθώς και όλους εκείνους τους ανώνυμους φίλους που επί πέντε ώρες παρακολούθησαν με τόσο ενδιαφέρον τις ομιλίες και συμμετείχαν στην συζήτηση που ακολούθησε.

Επίσης ευχαριστούμε τον Σύλλογο Αποφοίτων ΑΠΘ και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συλλόγου δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη ο οποίος ήταν ο παρουσιαστής και συντονιστής της εκδήλωσης και φυσικά απευθύνουμε θερμότατες ευχαριστίες στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση της αίθουσας και την χωρίς προβλήματα διεξαγωγή της Ημερίδας.


Οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας ΚΗΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας του Κήπου Θεσσαλονίκης και βιωματικής μελέτης της Επικούρειας Φιλοσοφίας έχουμε σαν στόχο μας να κάνουμε πράξη την καθιέρωση ετήσιας Ημερίδας Επικούρειας Φιλοσοφίας στην Θεσσαλονίκη. Έχουμε την γνώμη, ότι η καθιέρωση της Ημερίδας αυτής, είναι σημαντική πολιτιστική παρέμβαση στην πόλη μας, γιατί αποτελεί πρωτοβουλία πολιτών και όχι κάποιου φορέα (πχ Πανεπιστήμιο, ινστιτούτο  κλπ) καθώς επίσης γιατί, ως πόλη, θα έχουμε την παγκόσμια πρώτη.

 

Κήπος Θεσσαλονίκης