Εκδηλώσεις
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - 9α ΓΕΝΕΘΛΙΑ
30.11.2016

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - 9α ΓΕΝΕΘΛΙΑ

- Να τα εκατοστήσει!
- Ο Κήπος;
- Ο Κήπος βέβαια! Και μ’ εμάς και με τους επόμενους να ζήσει εκατό και χίλια χρόνια…


Αυτές οι ευχές ακούγονταν τη Δευτέρα το βράδι στο «λάθε βιώσας» που γιορτάσαμε τα 9α γενέθλια του Κήπου. Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε να γίνει στο «λάθε βιώσας» το αδιαχώρητο. Σε πλήρη απαρτία τα μέλη με πολλούς παλιούς και νέους φίλους της επικούρειας φιλοσοφίας και του Κήπου Θεσσαλονίκης. Στη γιορτή μας συμμετείχαν και τα μέλη των Οικολόγων – Πράσινων Θεσσαλονίκης που αν μετρήσουμε και την συχνή τους παρουσία και στις διαλέξεις μας, δείχνουν με τον τρόπο αυτό τις φιλοσοφικές τους κλίσεις.

Υπόψη πως ο Επίκουρος δεν τα πήγαινε καλά με τη φτιασιδωμένη τέχνη που υπηρετεί τον εαυτό της και τη Δευτέρα απέδειξε πως κατέχει καλά το αυθεντικό και το αυθόρμητο που ξεπηδά για χάρη του ανθρώπου.
Το μουσικό πρόγραμμα άνοιξε μια αληθινή έκπληξη, ο γιός της δικιάς μας Αφροδίτης Κουρούδη, 23χρονος Γιώργος Καρανίκας, που μας εντυπωσίασε με τη φρέσκια νεανική του παρουσία, την ωραία του εκφραστική φωνή και ερμηνεία σε δικές του – παρακαλούμε – συνθέσεις. Πάει για καριέρα!

 Ο μουσικός Επίκουρος ήταν παρών με τον Τάσο Καραπαναγιωτίδη που εμπνεύστηκε την ορχήστρα και την ακομπανιάρισε με την κιθάρα του, τον Γιάννη Αβραμίδη «Θύραθεν» που εκτέλεσε με το τετράχορδο μπουζούκι, και δεν παρέλειψε να καταθέσει ως προς τα επικούρεια την εμπιστοσύνη του στον Κήπο, τον μοναδικό διασκεδαστή και διασκευαστή παραδοσιακών τραγουδιών Χρήστο «ΜΠΙΒ» Νάντσιο με το ιδιαιτέρως κουρδισμένο γιουκαλίλι του, τον Πέτρο, τον γνωστό σε όλους βιρτουόζο ακορντεονίστα των δρόμων της πόλης, τον Σταυρή με το τρίχορδο μπουζούκι του, τον σκηνοθέτη Χρήστο Κωνσταντινίδη στα κρουστά, και τέλος την μισοπόντια μισοθρακιώτισσα Έλενα Βασιλειάδη που με την καταπληκτική της φωνάρα βοήθησε να μας μείνει η βραδιά αξέχαστη.


Ευχάριστη έκπληξη ο Βασίλης Παπαδόπουλος ο φίλος και φέρελπις δικηγόρος συνεργάτης του Αντώνη Μπιλίση που πείστηκε να φέρει τη λύρα του και γέμισε με τη συν-ωδεία της Έλενας ποντιακές νότες τη βραδιά μας.


Για την εντυπωσιακή τούρτα αυτή τη φορά φρόντισε το νεότερο μέλος μας ο γυμναστής Χρήστος Μαυρόπουλος.

 


Αλλεπάλληλες φωτογραφίες μπροστά στην νοστιμότατη τούρτα χωρίς να την πειράξει κανείς. Η επικούρεια αυτάρκεια κρατάει την πολυτέλεια υπό έλεγχο. Αφού κόπηκε βέβαια και μετά…

 

Το γλέντι κράτησε ως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα όμως τα όργανα εξακολούθησαν τις συνομιλίες τους μέχρι αργά… Και του χρόνου!

 

Μόλις επεξεργαστούμε τα βίντεο θα τα ανεβάσουμε